Emma wint de sporttrofee G-sport gemeente Duffel

Emma wint de sporttrofee G-sport gemeente Duffel

Elk jaar krijgen verschillende personen of clubs een Duffelse sporttrofee voor hun prestaties in het voorbije jaar. Dit jaar werden de winnaars op zaterdag 3 februari bekend gemaakt in Cinema Plaza.

Lees het volledige artikel hier: https://www.duffel.be/sporttrofee

Het verhaal van Emma:

“Ik rijd paard sinds ik ongeveer 2,5 jaar oud ben. Wat begon als therapie voor mijn spieren, is uitgegroeid tot een passie. Ik ben pas echt aan dressuur en wedstrijden begonnen in de zomer van 2020 binnen het LRV van Leest.

Sinds 2022 ben ik gestart in het recreatief circuit para-dressuur (G-sport Vlaanderen) en sinds 2023 neem ik deel aan nationale en internationale wedstrijden.”

“Paardrijden is een sport voor geest en lichaam, je moet één worden met je pony of paard. Zo creëer je een speciale band. Het is een karaktersport en verloopt letterlijk en figuurlijk met vallen en opstaan.”
“Een moment dat ik nooit zal vergeten is dat ik vorig jaar tweede werd in de Beker van België met pony Enzo Leco. Dit was een mooie bekroning op al mijn werk en een mooie afsluiter van mijn ponyverhaal. Ik hoop dit jaar opnieuw te starten op de Beker van België met het paard Fibonnci Ballante, als het evenement plaatsvindt.”

“Mijn ambitie is om een professioneel topsportstatuut te hebben zoals mijn grote voorbeeld Manon Claeys én om meerdere medailles te behalen op tal van wedstrijden. Het zou mooi zijn om meermaals te kunnen deelnemen aan de Paralympische Spelen, maar ik wil voornamelijk genieten en een voorbeeld zijn voor andere mensen met een beperking. In de toekomst zou ik heel graag les geven aan kinderen met een beperking.”